مجموعه طراحی گرافیک

طراحی حرفه ای لوگو و ست اداری ، منو رستوران ، تراکت ، پوستر ، بروشور و ...

مجموعه طراحی گرافیک

طراحی حرفه ای لوگو و ست اداری ، منو رستوران ، تراکت ، پوستر ، بروشور و ...

طبقه بندی موضوعی
پنجشنبه, ۱۸ مهر ۱۳۹۸، ۰۵:۳۶ ب.ظ

روانشناسی رنگ ها

روانشناسی رنگ‌ها (+زبان رنگها)

روانشناسی رنگ‌ها,روانشناسی رنگها و شخصیت شناسی,تاثیر روانشناسی رنگها

رنگ ها سراسر زندگی ما را در اختیار داشته و غیر قابل اجتناب هستند. هر رنگی داستان خودش را دارد؛ هر رنگی فرهنگ و حس خودش دارد؛ پس باید رنگ ها را بشناسیم، با آن ها ارتباط برقرار کنیم و از وجود آنها استفاده کنیم؛ به عبارتی با روانشناسی رنگ ها، فرد می‌تواند وضعیت روحی و ضمیر ناخودآگاه خویش بهتر را بشناسد.این دقیقا یعنی روانشناسی رنگ ها!

سرپوش پزشکی - رنگ ها از رنگ لباس گرفته تا رنگ دیوار خانه یکی از موثرترین روش ها برای تبدیل و انتقال انرژی در زندگی شماست. تمام رنگ ها علاوه بر این که روی سلامتی تاثیر گذار هستند هر کدام به نوبه خود مفهوم خاصی دارند.

 

اقسام رنگ

رنگها به سه دسته اصلی تقسیم می شوند: رنگ های خنثی، رنگ های گرم و رنگ های سرد

رنگهای خنثی: سیاه، سفید، خاکستری، بژ، قهوه ای

رنگهای خنثی رنگهایی هستند که در طیف رنگی وجود نداشته و از ترکیب رنگهای دیگر بوجود می آیند و می توانـنـد اثرات مـثـبت یا منفی داشته باشند.

 

رنگهای گرم: قرمز، نارنجی، زرد، سبز چمنی، ارغوانی

رنگهای گرم محرک سیستم عصبی بوده و احساسات را تشدید می کنند. این دسته از رنگها بوضوح قابل رویت بوده و موجب جلب توجه می گردند.

 

رنگهای سرد: آبی، بنفش، فیروزه ای، سبز مایل به آبی، سبز

رنگهای سرد رنگهایی ملایم هستند که اثراتی آرام بخش دارند.

 

زبان رنگها به اختصار:

  • سبز: جوانی و طبیعت، قدرت شفا بخشی و التیام
  • آبی روشن: آرامش،آسودگی خاطر – تیره : قدرت نظم،صداقت، پشتکار
  • زرد: پدیداری و رویت، شاد و فعال خطر و اخطار
  • قرمز: خوش قلب اما خودپرست
  • بنفش: خودپسند و جسور
  • ارغوانی: اختیار، قدرت و سلطنت(رنگ عارفها و روانگران)
  • فیروزه ای: اسرارآمیز و پند ناپذیر
  • نارنجی: گرمی، حرارت، رضایت و خوشحالی صداقت آری
  • خردلی: خوش قلب
  • قهوه ای: خاکی بودن، محکمی، استواری و قابلیتاعتماد
  • صورتی: مورد علاقه دیگران
  • خاکستری: احساس بی نیازی
  • مشکی: قدرت، اختیار و استقلال
  • سفید: پاکی، خلوص، قدرت، صلح و دوستی

روانشناسی رنگ‌ها،روانشناسی رنگ صورتی،روانشناسی رنگهای قرمز و صورتیروانشناسی رنگ‌های قرمز و صورتی

رنگ های قرمز – صورتی در دیدگاه فنگ شویی:

قرمز یکی از ساده ترین رنگ ها و مربوط به انرژی آتش است. این رنگ شور و اشتیاق و شعله های آتشین وحی و الهام را فرا می خواند. قرمز رنگی است قوی و مهیج و بهتر است. در فنگ شویی قرمز رنگ خجستگی و محافظت است. صورتی نوع ملایم، رمانتیک و زنانه قرمز است. صورتی می تواند عشق و دوستی را به زندگی جذب کند و یک انرژی دخترانه را انتقال می دهد. صورتی برای کسانی که می خواهند لطافت بیشتری را به زندگی بیاورند کمک بزرگی است.

 

روانشناسی رنگ قرمز:

قرمز رنگی فیزیکی و خواص روانی مثبت این رنگ شجاعت فیزیکی، قدرت، گرما، انرژی، ایجاد حس مبارزه ، تحریک، هیجان است. خواص روانی منفی قرمز هم ایجاد بی اعتنایی، پرخاشگری، تاثیر بصری، فشار و تحریک اعصاب است.

 

روانشناسی رنگ صورتی: 

صورتی که رویایی ترین رنگ است، آرامش بخش تر است. رنگ صورتی در واقع همان قرمز است که کمرنگ شده باشد. اگر به این رنگ علاقه دارید تمام صفات رنگ قرمز را البته کمی ملایمتر دارا می باشید، با گذشت هستید و در عشق، تندی نشان نمی دهید.

 

روانشناسی رنگ‌ها،روانشناسی رنگها آبی،روانشناسی رنگها سبز و آبیروانشناسی رنگ‌های سبز و آبی

رنگ های سبز – آبی در دیدگاه فنگ شویی:

سبز و آبی مربوط به طبیعت هستند. ارتعاش رنگ های آبی و سبز منعکس کننده گیاهان سبز و گونه های آسمانی است. طبیعت و آسمان، این دو بسیار شفابخش هستند. آن چه در طبیعت وجود دارد گیاهان و درختان هستند. آن ها از ما چیزی نمی خواهند اما نعمتهای زیادی را در اختیارمان قرار می دهند. مثل: اکسیژن، هوا، تنفس. شکی در این نیست که سبز و آبی رنگ های شفابخش و درمانی هستند. این رنگ ها به چشم نیز آرامش می دهد. می توانید دیوار خانه را سبز یا آبی نقاشی کنید اما بهتر است از گل ها و گیاهان واقعی برای آوردن این رنگ ها در خانه استفاده کنید.

 

روانشناسی رنگ سبز:

سبز رنگی نماد تعادل با خواص مثبت روانشناسی هارمونی، تعادل، رفع خستگی، عشق جهانی، استراحت، ترمیم، اطمینان، آگاهی های محیطی و صلح است و خواص روانی منفی ش کسالت و رکود است.

 

روانشناسی رنگ آبی:

آبی رنگی معنوی و خواص روانی مثبت این رنگ ایجاد اعتماد، بهره وری، آرامش، وظیفه، ارتباط، منطق، انعکاس و آرامش و همچنین خنکی است و خواص روانی منفی این رنگ ایجاد سردی، فقدان احساسات و کسلی است.

 

روانشناسی رنگ‌ها،روانشناسی رنگها و شخصیت شناسی،روانشناسی رنگ بنفشروانشناسی رنگ بنفش

رنگ بنفش در دیدگاه فنگ شویی:

بنفش در فنگ شویی رنگی است فرخنده و مرتبط با ثروت، فراوانی و معنویات. بنفش رنگ چاکرا تاج (اصطلاحی در فنگ شویی که مربوط به بالای سر مرکز ورود انرژی های روحانی و معنوی است.) است. سلطنت اغلب مرتبط با رنگ بنفش است. بدین ترتیب از دیدگاه فنگ شویی این رنگ رنگ ثروت نیز می باشد. بنفش ترکیب قرمز و آبی است که حفاظت و آتش را با وسعت مکان و درمان مرتبط می سازد. می توانید این رنگ را در لباس ها یا در دکوری ها به کار ببرید تا کامیابی و نجابت را به زندگی بیاورید.

 

روانشناسی رنگ بنفش:

افرادی که به این رنگ علاقه دارند جز افراد خاص و به گونه ای استثنایی محسوب می شوند. این دسته از افراد دارای روحیه حساس و در عین حال بسیار قدرتمند به شمار می روند. قدرت این انسانها به گونه ای است که به راحتی می توانند مدیریت و رهبری را به عهده بگیرند. بهترین کارکرد علاقمندان رنگ بنفش رهبری گروه می باشد. این افراد حامیان خوبی می شوند و از دسته افرادی هستند که همواره طرفدار صلح و دوستی می باشند. علاقمندان رنگ بنفش تا حدودی رمانتیک و در عین حال منطقی به شمار می روند.

 

روانشناسی رنگ‌ها،روانشناسی رنگ زرد،روانشناسی رنگهای نارنجی و قهوه‍‌ایروانشناسی رنگ‌های زرد، نارنجی و قهوه‌ای

رنگ های زرد – نارنجی – قهوه ای در دیدگاه فنگ شویی:

این سه رنگ در فنگ شویی رنگ های زمینی و مربوط به استحکام و پایداری هستند. زمین همیشه زیر پاهای ماست تا ما را حمایت کند. وقتی نیاز به استحکام و قدرت داریم باید در پیرامون خود از این رنگ ها زیاد به کار ببریم. این رنگ های گرم رنگ هایی از طبیعت مثل قوی بودن تنه یک درخت، غنی بودن یک خاک حاصلخیز را منعکس می کنند. ما امروزه به این نوع شیوه های زندگی مستقل نیاز داریم. این رنگ ها به ما می گویند که می توان برای حمایت از دیگران درخواست کمک کرد.

 

روانشناسی رنگ نارنجی:

نارنجی از رنگهای گرم و شاد محسوب می شود. کسانی که به این رنگ علاقمند هستند به عنوان یک فرد فعال و انرژیک به حساب می آیند. پرتقالی های فعال معمولا بازی های فکری را به خوبی انجام می دهند. این افراد دارای روحیه مهربان و بخشنده می باشند. نارنجی دوست ها ی شوخ طبع افرادی هستند که در گفتگو ها و مذاکرات قوی و سربلند خواهند بود. این افراد گزینه مناسبی برای سخن رانی های تاثیر گذار می باشند. عقاید این دسته از افراد تمایل به روشن فکری داشته و معمولا ایده ها و افکار کامل و درستی دارند.

 

روانشناسی رنگ زرد:

زرد رنگی عاطفی و خواص روانی مثبت این رنگ را میشود خوش بینی، اعتماد به نفس، برونگرایی، قدرت عاطفی، دوستی و خلاقیت بیان کرد. خواص روانی منفی اش هم بی خردی، ترس، شکنندگی عاطفی، افسردگی، اضطراب و درون کشی است. طول موج زرد نسبتا طولانی و اساسا رنگی تحریک کننده است.

 

البته تحریک کننده عاطفی و از لحاظ روانی قویترین رنگ است زرد روحیه و اعتماد به نفس را بالا میبرد. در واقع زرد رنگی از اعتماد به نفس و خوش بینی است و استفاده بیش از حدش یا استفاده تنالیته اشتباه این رنگ در ارتباط با تونالیته های دیگه در یک مجموعه رنگ می تواند اثر عکس داشته باشد و اعتماد به نفس را کاهش دهد یا باعث افزایش ترس و اضطراب شود. استفاده ما از زرد بهتراست کم و سطحی باشد.

 

روانشناسی رنگ قهوه ای:

اگر رنگ قهوه ای را دوست دارید کاملاً می توان روی شما حساب باز کرد. باثبات و مقدس، شاعرپیشه وکمی فیلسوف مآب هستید.

 

روانشناسی رنگ‌ها،روانشناسی رنگ سیاه،روانشناسی رنگهای مشکی و خاکستریروانشناسی رنگ‌های خاکستری و سیاه

رنگ های سیاه – خاکستری در دیدگاه فنگ شویی:

سیاه در واقع تنها یک رنگ نیست. تمام رنگ ها را جذب می کند. اگر تمام رنگ هایی که در بالا اشاره کردم با هم ترکیب کنید به رنگ سیاه می رسید. سیاه نشان دهنده دانایی است و دربردارنده تمام جنبه های همه رنگ هاست. در آیین فنگ شویی تمام انرژی های منفی غیر سالم تبدیل به دودهای سیاه می شوند. سیاه تمام منفی گرایی ها را به خود جذب می کند. این رنگ را هم می توان در خانه به کار برد و هم در البسه. طیف های خاکستری ملایم تر هستند اما می توانند دانش و خرد را به زندگی بیاورند.

 

روانشناسی رنگ مشکی: 

مشکی نشانه قاطعیت، الزام  رسمیت سلطه و قدرت است. این رنگ شیک و بادوام است.رنگ مشکی همچنین نشان دهنده اطاعت و فرمانبرداری است ،کشیشها رنگ مشکی می پوشند تا اطاعت خود را از خداوند نشان دهند. این رنگ برخلاف عقیده ی همگان رنگ نومیدی و عزا نیست بلکه نشانه خوش ذوقی و ظرافت طبع است. اگر از دوستداران این رنگ هستید مسلماً به شخصیت اطرافیان خود احترام می گذارید و برای آن که دیگران را با ارزش و برجسته نشان دهید از هیچگونه کمکی به آنها دریغ نمی کنید و هرگز خود را به دیگران تحمیل نمی نمایید همچنین عقاید و نظریات دیگران را به آسانی می پذیرید. نظری که دوستانتان نسبت به شما دارند برای شما خیلی مهم است . همیشه به دنبال آخرین مد ها می گردید و پول زیادی را بابت این چیزها می پردازید.

 

روانشناسی رنگ خاکستری:

این رنگ مظهر چشم پوشی از خوشی های دنیاست. کسانی که به این رنگ علاقه دارند اغلب در زندگی احساس رضایت می کنند، خاکستری رنگ عقلا است و جوانانی که به این رنگ اظهار علاقه می کنند درواقع خود را هم شأن و هم طراز اشخاص کهنسال میدانند و در زندگی احساس بی نیازی می کنند. در عشق بر افراد مسن تر از خود تمایل دارند و اغلب کسانی که از نظر فکر و ایده به آنها برتری دارند خیلی آسان طرف توجهشان قرار خواهند گرفت.

 

روانشناسی رنگ‌ها،روانشناسی رنگها و شخصیت شناسی،روانشناسی رنگ سفیدروانشناسی رنگ سفید

رنگ سفید در دیدگاه فنگ شویی:

رنگ سفید در بیشتر فرهنگ ها، فلسفه ها و به خصوص در فنگ شویی نشان دهنده پاکی و طهارت است. این رنگ درست مثل مشکی تنها یک رنگ نیست. سفید رنگدانه ای ندارد و فضا، فراخی و پوچی را نشان می دهد. سفید می تواند تون تمام رنگ هایی که در بالا اشاره کردم را ملایم تر کند. رنگ سفید وقتی می خواهیم درون خودمان را کاملا پاک کرده و با یک لوح کاملا سفید دوباره شروع کنیم پر کاربرد است.

 

روانشناسی رنگ سفید:

سفید واقعا” یک رنگ نیست بلکه عدم حضور رنگ بشمار میرود و نـشـانگر خلوص و پاکی است. رنگ سفید نور را منعکس می کند و رنگ تابستانی محسوب می شود. آلودگی روی رنگ سفید سریع مشخص می شود و به همین دلیل پاکیزه نگاه داشتن آن دشوارتر از سایر رنگهاست. پزشکان و پرستاران لباس سفید می پوشند که نشان دهنده استریل بودن ( ضدعفونی شدگی) است. شخص آرام و شنونده ای خوب هستید . از دیگران نظر می خواهید ، به دوستی هایتان بها می دهید و وقتتان را آزادانه در اختیار دوستانتان قرار می دهید .

موافقین ۰ مخالفین ۰ ۹۸/۰۷/۱۸

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی